Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Beats

Apple koopt Beats voor 3 miljard dollar

Apple heeft het populaire koptelefoonmerk Beats Electronics overgenomen voor een bedrag van 3 miljard dollar.
Door NU.nl/Daniël Verlaan

Dat heeft Apple woensdagavond bevestigd. Beats-oprichters Dr. Dre en Jimmy Iovine sluiten zich aan bij het team van Apple. Het is de grootste overname in de geschiedenis van Apple.

Apple betaalt 2,6 miljard dollar in contanten en 400 miljoen dollar in aandelen. Door de overname krijgt Apple de beschikking over zowel de koptelefoonafdeling als muzieksteamingdienst van Beats.

"Muziek is zo'n enorm belangrijk onderdeel van het leven", aldus Apple-ceo Tim Cook. "Daarom blijven we investeren in muziek en brengen we Apple en Beats bij elkaar om de meest innovatieve muziekproducten en -diensten te ontwikkelen."

"Ik heb altijd al geweten dat Beats bij Apple hoorde", zegt Iovine. "Toen we begonnen met Beats, waren we geïnspireerd door Apples ongeëvenaarde vermogen om cultuur en technologie samen te brengen."

Zelfstandig

Cook meldt dat Beats grotendeels zelfstandig blijft opereren en dat het Beats-merk niet zal verdwijnen. Ook iTunes blijft gewoon naast de muziekdienst van Beats bestaan.

Volgens Cook werken Dr. Dre en Jimmy Iovine in samenwerking met Apple aan "producten waar je nog niet aan hebt gedacht".

Cultuurbewust

Apple is al langer bezig met het aannemen van belangrijke, cultuurbewuste managers. Cook versterkte het team van Apple recentelijk met onder andere Angela Ahrendts van Burberry, Leica-ingenieur Ari Partinen, Ben Shaffer van Nike en Paul Deneve, ex-ceo van Yves St. Laurent.


Lees meer over:

Applebeats

Aanbevolen artikelen