Facebook gaat stoppen met het automatisch delen van activiteiten in apps zoals Runkeeper, Spotify en Pinterest. Voortaan zullen er alleen nog activiteiten worden getoond die actief worden gedeeld door de gebruiker.

Dat meldt Facebook op zijn ontwikkelaarsblog. Vorige week zette het ook al de automatische Facebookberichten van Instagram stop.

Meldingen in de nieuwsfeed over liedjes die worden beluisterd of afstanden die worden hardgelopen zullen in de loop van de komende weken minder vaak voorkomen in de Facebooks nieuwsfeed, en plaats maken voor meldingen die actief worden gedeeld door gebruikers.

Facebook zegt de aanpassing door te voeren omdat dit soort meldingen vaak minder interessant woren gevonden dan meldingen die nadrukkelijk worden gedeeld door de gebruikers. Ook zijn gebruikers verrast of verbaasd door de berichten die worden geplaatst zonder daar nadrukkelijk toestemming voor te hebben gegeven.

Privacy

De aanpassingen komen overeen met de aankondigingen van Facebook op de F8-conferentie. Daar gaf oprichter Mark Zuckerberg aan dat het sociale medium zich de komende tijd meer zal richten op de privacy van zijn gebruikers. Zo krijgen gebruikers meer vrijheid over welke gegevens ze willen delen met Facebook-apps van derden. 

Like it or not: Facebook bestaat 10 jaar

De belangrijkste privacyinstellingen op Facebook