Bijna alle Nederlandse jongeren met internettoegang, maken ook gebruik van mobiel internet. Dat gebeurt vooral via smartphones.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Van de Nederlanders tussen de 18 en 25 jaar die toegang hebben tot internet, gebruikt 95 procent ook mobiel internet. Bij jongeren tussen de 12 en 18 jaar is dat 82 procent.

De smartphone is verreweg het populairste apparaat om onderweg te gebruiken voor internet, gevolgd door de laptop en daarna pas de tablet. Onder Nederlanders boven de 25 is de tablet relatief populair.

Activiteiten

In het algemeen gebruiken jongeren internet vooral voor het spelen van games, het zoeken naar foto's en het luisteren naar muziek. Ook sociale netwerken zijn populair, bij de leeftijdscategorie van 18 tot 25 jaar zijn sociale netwerken zelfs de populairste online activiteit.

Kranten downloaden en lezen is onder 12- tot 18-jarigen aanzienlijk minder populair dan onder 18- tot 25-jarigen; 32 om 67 procent. Als er online aankopen worden gedaan zijn dat vooral kaartjes voor evenementen of elektronische benodigdheden. 

Nederlanders actiefste internetters van Europa

Vijf mensen zonder wie het internet niet zou hebben bestaan