LG heeft dinsdagavond de LG G3 onthuld, het nieuwste vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf met een qhd-resolutie en innovatieve batterij.

De G3 is per direct verkrijgbaar in Zuid-Korea, over Nederlandse beschikbaarheid wilde het bedrijf nog niets bekendmaken.

De telefoon krijgt een groot 5,5 inch-scherm, maar is door de dunne randen rond het scherm qua afmetingen vergelijkbaar met de Xperia Z2 en HTC One M8 die een kleiner scherm hebben.

De achterkant van de G3 is nog steeds gemaakt van kunststof net zoals bij de G2 (review), maar LG bracht een metalen coating aan. De verwijderbare achterzijde is licht gebold en LG belooft dat de achterkant goed bestand is tegen vingerafdrukken. De knoppen bevinden zich net als bij recente LG-toestellen op de achterkant.

Qhd-resolutie

Het scherm beschikt over een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels, hoger dan de full hd-resolutie bij de concurrenten. De vraag is echter of mensen de 538 pixels per inch nog kunnen onderscheiden of dat het beeld in de praktijk net zo scherp lijkt als bij full hd.

Om de hogere resolutie geen wissel te laten trekken op de accuduur heeft LG een 3000 mAh-accu in de G3 verwerkt. Bovendien is het metaal in de batterij vervangen door grafiet waardoor de levensduur verbeterd zou moeten zijn. De accu is ook draadloos op te laden.

Software

Naast het uiterlijke ontwerp is ook de interface aangepakt. De eigen softwarelaag van LG die over Android heen wordt geplaatst is volgens het bedrijf intuïtiever. "Alle onnodige visuele elementen zijn verwijderd", belooft LG. Icoontjes zijn wat strakker en simpeler ontworpen waar de software van LG zich voorheen kenmerkte door drukke vormgeving en weinig consistentie.

De aangepaste software beschikt ook over een paar nieuwe functies. Het toetsenbord is vernieuwd en kan nu aangepast worden naar de wensen van de gebruiker. Met Content Lock kunnen specifieke bestanden verstopt worden zodat ze niet vindbaar of toegankelijk zijn bij het uitlenen van de telefoon. Met Kill Switch maakt LG het tot slot mogelijk de telefoon op afstand uit te schakelen na bijvoorbeeld diefstal, ook het wissen van de inhoud is mogelijk.

Ook het eerder geïntroduceerde Knock Code is beschikbaar. Door met een bepaald ritme op een uitgeschakeld scherm te kloppen ontgrendeld de telefoon.

Camera's

De 13 megapixel-camera is uitgerust met optische beeldstabilisatie voor betere foto's en video's bij lichte bewegingen. De camera gebruikt bovendien een Laser Auto Focus die volgens LG zelfs bij extreem weinig licht de afstand tussen het onderwerp en de telefoon kan meten en zo beter kan scherpstellen.

De LG G3 beschikt over een Snapdragon 801-processor die al te vinden is in de Galaxy S5, Xperia Z2 en HTC One M8. Het werkgeheugen is 2 of 3 GB afhankelijk van de opslagcapaciteit (16 of 32 GB). Het toestel draait op Android 4.4.2 en ondersteunt 4G.

NUtech.nl zal later op dinsdagavond een hands-on met het nieuwe LG-toestel publiceren waar bovenstaande details en specificaties onder de loep worden genomen.

Bekijk alle nieuwe functies, specificaties en foto's op NUtech.nl

Wat is het verschil tussen de LG G3, Galaxy S5, Xperia Z2 en One M8?

Vergelijking: Galaxy S5, Xperia Z2 of HTC One M8?