Google zou overwegen om de startup Dropcam over te nemen. Het bedrijf maakt beveiligingscamera's die via wifi beelden naar computers en mobiele apparaten streamen.

Volgens bronnen van The Information zijn de bedrijven in gesprek geweest over een overname. Hoeveel geld Google daarvoor neer zou moeten leggen, is niet bekend.

De overname zou Google helpen sneller de woonkamers van gebruikers te veroveren. De laatste grote aankoop van Google was Nest, een bedrijf dat slimme thermostaten en rookmelders maakt. De zoekgigant betaalde hiervoor 3,2 miljard dollar.

Door ook Dropcam te kopen zou Google zich nog meer willen richten op het 'internet of things', het idee dat veel huishoudelijke apparaten in de toekomst aan het internet zullen worden verbonden.

Apple

De Financial Times meldde maandag dat Apple ook dergelijke plannen heeft. Het bedrijf zou volgende week een softwareplatform aankondigen dat zich richt op het besturen van huishoudelijke apparaten met de iPhone. De telefoon zou bijvoorbeeld lampen aan en uit kunnen zetten, maar ook beveiligingssystemen zouden aan de iPhone kunnen worden gekoppeld.

De camera's van Dropcam, die in de VS verkrijgbaar zijn voor 149 en 199 dollar, slaan versleutelde video's op in de cloud. Gebruikers kunnen deze beelden vervolgens opvragen, om te zien wat er in hun huis gebeurt. Door een infraroodsensor werken de camera's ook in het donker.

In augustus wil Dropcam ook een optionele bewegingssensor introduceren, die nog eens 29 dollar kost. Ook wordt het dan mogelijk om automatisch mensen te laten herkennen op de video's die in de cloud staan opgeslagen. Gebruikers kunnen op hun telefoon een notificatie krijgen als er een beweging wordt geregistreerd.

Vijf vragen over de overname van Nest door Google