Op de website van ontwikkelaarsconferentie Google I/O is een nog onbekende tablet opgedoken. Mogelijk gaat het om de vermeende Nexus 8.

Google I/O gaat 25 juni van start en is een jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars.

Op de website van het evenement is een tablet te zien die niet op bestaande modellen lijkt. Er wordt gespeculeerd dat het om de Nexus 8 gaat. Google maakt in samenwerking met Android-fabrikanten als Samsung en Asus al langer Nexus-telefoons en -tablets.

De tablet op de foto heeft afgerond hoeken en een dikke rand rond het scherm. Bovendien lijkt de tablet langwerpiger te zijn dan gebruikelijk. Ook de Nexus 7 heeft zo'n langwerpig ontwerp. Het design lijkt op dat van de Nexus 10, maar de tablet lijkt een stuk kleiner te zijn.

Er gaan al tijden geruchten over de Nexus 8 die volgens de laatste berichten door HTC wordt gemaakt. De Nexus 7 uit 2012 en 2013 werden in samenwerking met Asus gemaakt. De nieuwe tablet zou een 8 tot 8,9 inch-scherm krijgen en een hogere resolutie. Verder is er nog weinig bekend over de tablet. NUtech.nl doet eind juni verslag van Google I/O.

Bekijk de beste tablets van 2013

Nexus 7: Goedkope tablet van uitstekende kwaliteit