Qualcomm, maker van chips die in bijna alle Android-toestellen van bekende smartphonefabrikanten worden gebruikt, bouwt in zijn nieuwste model ondersteuning voor 3d-fotografie in.

Op die manier moet het makkelijker worden om twee camera's in een toestel te bouwen en deze stereoscopische foto's laten maken, zegt Tim Yates van Qualcomm tegenover Slashgear.

HTC verwerkte al twee camera's in zijn One M8, maar het bedrijf moest daarvoor zelf een systeem bouwen om twee foto's tegelijk te verwerken. Deze ondersteuning zal standaard zijn ingebouwd in de Snapdragon 805-chip, waardoor het waarschijnlijker wordt dat fabrikanten een duo-camera in hun toestel integreren.

Met de chip moet het ook mogelijk worden om tegelijk video in ultra hd-kwaliteit op te nemen, en daarnaast vijftien foto's van 16 megapixel per seconde te maken.

De chip van Qualcomm zal standaard ook de mogelijkheid bieden om achteraf te kiezen op welk punt de foto moet worden gefocust. De HTC One M8 doet dit door diepte-informatie te registreren en te koppelen aan de foto.

Bovendien krijgt de Snapdragon 805 ondersteuning voor het richten van de microfoon, zodat op het camerascherm een plek kan worden gekozen waar audio van moet worden opgenomen. De rest van het geluid dat de microfoon oppikt moet dan worden genegeerd. 

Lees onze review van de HTC One M8 met duo-camera