Samsung en LG zijn naar verluidt zeer geïnteresseerd in het gebruik van saffier voor het maken van smartphoneschermen. Apple zou de iPhone 6 mogelijk met zo'n scherm gaan uitrusten.

Volgens bronnen van het goed ingelichte ET News hebben de twee Zuid-Koreaanse bedrijven contact gezocht met fabrikanten van saffier.

Ze zouden op zoek zijn naar prototypes saffieren schermen om te testen of ze toe te passen zijn in toekomstige producten. De interesse zou er vorig jaar al zijn geweest, maar de productiekosten waren destijds te hoog.

Die prijs is nog steeds zo'n tien keer hoger dan voor een normaal scherm, maar saffier is steviger en krasbestendiger. Het is op diamant na het hardste materiaal ter wereld.

Het lijkt er niet op dat Samsung en LG al besloten hebben om saffier definitief te gaan gebruiken voor in toekomstige smartphones. Als dat wel gebeurt, is bovendien nog niet duidelijk wanneer de eerste telefoons met zo'n scherm verkrijgbaar zullen zijn.

Apple gebruikt saffier bijvoorbeeld al in de thuisknop en cameralens van de iPhone. Naar verluidt wil het bedrijf de iPhone 6 zelfs gaan uitrusten met een saffieren scherm. Daarvoor zou het een grote voorraad saffier hebben opgekocht.

Alle gelekte details en foto's van de iPhone 6 op een rij

Vijf opvallende iPhone 6-concepten