Spotify heeft inmiddels veertig miljoen klanten waarvan tien miljoen betalende leden.

Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

De streaming muziekdienst is in inmiddels beschikbaar in 56 landen, een jaar geleden waren dat er nog 'slechts' twintig. Het is tevens ruim een jaar geleden dat Spotify cijfers over het aantal gebruikers bekendmaakte.

In maart 2013 stond de teller nog op 24 miljoen gebruikers waarvan er zes miljoen een betaald abonnement hadden. Beide getallen zijn in ruim een jaar dus bijna verdubbeld.

Gratis of betaald

Spotify is ook gratis te gebruiken, maar dan met reclame en beperkt op mobiele apparaten. Het abonnement van 10 euro per maand geeft advertentieloze toegang op alle apparaten. Bovendien kunnen nummers op bijvoorbeeld een smartphone offline worden opgeslagen.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Spotify.Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Het bedrijf laat woensdag ook weten dat er sinds de lancering in 2008 ruim 1,5 miljard afspeellijsten zijn samengesteld.

Eminem is de populairste artiest en Rihanna de meest gestreamde vrouwelijke artiest. Het nummer Wake Me Up van Avicii is met 253 miljoen streams het populairste nummer.

Volgens hardnekkige geruchten gaat Spotify in de herfst van dit jaar naar de beurs. De waarde van het bedrijf werd in maart geschat op 4 miljard dollar.

Muziek zonder iets te doen: Het toekomstbeeld van Spotify

Waarom Spotify het luisterlimiet van gratis accounts heeft opgeheven