De bekende dronefabrikant Parrot komt later dit jaar met een volledig nieuwe drone die met een 14 megapixel-camera en fisheye-lens stabiele beelden in full hd kan schieten.

Dat laat Parrot maandag weten.

De Bebop Drone is de opvolger van de bekende AR Drone waarvan de eerste in 2010 werd geïntroduceerd.

De Bebop is uitgerust met een 14 megapixel-camera die video in full hd (1920 x 1080 pixels) kan opnemen. Bovendien beschikt de drone over een zogeheten fisheye-lens die in 180 graden beelden opneemt.

Stabiele video

Met diverse softwaretoepassingen zorgt Parrot ervoor dat de videobeelden stabiel zijn zonder veel gewicht aan de Bebop toe te voegen. De fisheye-lens neemt veel beeld op en er worden door meegeleverde software automatisch stukken van het beeld afgesneden. Zo blijft de video altijd stabiel, ook bij turbulentie of windvlagen.

De speciale lens zorgt er ook voor dat de nieuwe drone met de augmented reality-bril Oculus Rift kan worden bestuurd. De gebruiker bekijkt de wereld dan vanuit het perspectief van de drone. Door het brede beeld kan ook rond worden gekeken.

De Bebop weegt ongeveer 400 gram en heeft een 1200 mAh-accu die energie levert voor een vlucht van slechts twaalf minuten.

Controller

Er komt ook een nieuwe controller beschikbaar. De Skycontroller heeft een bereik van twee kilometer en een smartphone of tablet kan eenvoudig in de controller worden geschoven zodat de gebruiker direct de beelden vanuit de lucht ziet. De drone en controller ondersteunen ook nieuwe frequenties en wifi-signalen voor een betere bereik.

De Bebop Drone wordt in het vierde kwartaal verwacht. Een prijs heeft Parrot niet bekendgemaakt, maar de prijs zal veel hoger zijn dan de 300 dollar voor de AR Drone 2.0.

Bekijk drie toffe drones van Nederlandse bodem