De 10,5 inch variant van de Samsung Galaxy Tab S is op gelekte foto’s te zien. De Tab S-serie volgt de Galaxy Tab- en Galaxy Pro-serie op.

De gelekte foto's zijn in handen van Sammobile, dat eerder deze week al wist te melden dat de nieuwe tablets eraan komen.

Volgens die geruchten zou de Tab S-lijn amoled-schermen gebruiken, in tegenstelling tot de lcd-schermen die Samsung in zijn huidige Galaxy Pro-lijn gebruikt.

Amoled-schermen hebben een lager energieverbruik dan lcd-schermen, en in de regel een hoger contrast met meer verzadigde kleuren. De resolutie van het scherm van de Tab S blijft met 2560 x 1600 pixels gelijk.

Vingerafdrukscanner

Het uiterlijk van de Tab S is grotendeels gelijk aan dat van de Galaxy Pro, voornamelijk de voorkant lijkt identiek. Wel heeft de thuisknop net als bij de Galaxy S5 een ingebouwde vingerafdrukscanner waar gebruikers de tablet mee kunnen ontgrendelen, apps kunnen kopen en andere betalingen kunnen doen.

Ook de achterkant van de Tab S is met zijn putjespatroon in lijn met de Galaxy S5. De Galaxy Pro-lijn heeft een achterkant van plastic kunstleer, net als de Galaxy Note 3.

De tablet heeft volgens Sammobile een Samsung Exynos 5-processor met acht kernen en krijgt 3 GB werkgeheugen. Naast de 10,5 inch variant komt er ook een 8,4 inch-versie van de Tab S. De Tab S krijgt verder een 8,0 en 2,1 megapixel-camera.

Bekijk de gelekte foto's van de Galaxy Tab 10.5

Review: Gigatablet Galaxy Note pro van 12,2 inch

Galaxy S5: Samsung laat concurrentie dichterbij komen