Samsung komt eind mei met een nieuwe camera met verwisselbare lenzen. De NX3000 is verkrijgbaar vanaf 499 euro, relatief betaalbaar binnen dit segment.

Dat laat Samsung donderdag weten.

De NX3000 heeft een groot 3 inch-touchscreen met een scharnier. Door het scherm boven de camera te klappen kunnen gebruikers volgens Samsung eenvoudig selfies maken door naar de camera te knipogen. De behuizing heeft een retro ontwerp en beschikt over nepleer bekend uit andere producten van Samsung.

Het instapmodel in het segment voor camera's met verwisselbare lenzen krijgt standaard een 16 - 50 mm Power Zoom ED OIS lens mee. Het diafragma komt uit op f/3.5 tot f/5.6.

Sensor

De NX3000 beschikt over een 20,3 megapixel APS-C CMOS-sensor die als voordeel heeft dat de camera licht en handzaam blijft. De sensor is echter ongeveer 22 x 15 millimeter groot terwijl een fullframe-sensor zo'n 36 x 24 millimeter is. Hoe groter het oppervlak, hoe groter de lichtgevoeligheid. Fullframe-sensoren zijn echter veel duurder.

De sluitertijd bedraagt volgens Samsung 1/4000e van een seconde en er kunnen vijf foto's per seconde worden gemaakt.

Verder beschikt de camera over wifi en nfc voor het delen van foto's en filmpjes. De NX3000 ligt vanaf eind mei in de winkels en kost inclusief bovengenoemde lens dan 499 euro.

Bekijk onze review van de Galaxy Camera 2 met Android

Top 5: De beste onderwatercamera's