Nintendo laat spelers van hetzelfde geslacht in zijn game Tomodachi Life niet met elkaar trouwen of een romantische relatie hebben.

Dat bevestigt Nintendo tegenover persbureau AP. In Tomodachi Life kunnen Nintendo 3DS- en 3DS-bezitters hun Mii-personage importeren en vervolgens in een virtuele wereld nieuwe vrienden ontmoeten. 

Een Mii-personage wordt tijdens het instellen van de Wii-console of Nintendo DS-handheld aangemaakt en is veelal een digitale versie van de speler.

"De relaties in het spel vertegenwoordigen een speelse alternatieve wereld in plaats van een echte simulatie", aldus Nintendo. "We hopen dat al onze fans snappen dat wij met Tomodachi Life absoluut niet proberen om sociaal commentaar te geven."

Trouwen

Eerder gingen geruchten dat Nintendo de optie om homoseksuele relaties aan te gaan uit de game had verwijderd. Later werd duidelijk dat enkele vrouwelijke Mii-personages zich als man hadden verkleed en vice versa, en zo een homoseksuele relatie probeerden te forceren.

Inmiddels zijn veel Nintendo-fans op Twitter een actie gestart met de hashtag #Miiquality om homoseksuele relaties in het spel mogelijk te maken. 

In andere simulatiegames met soortgelijke spelaspecten, zoals The Sims, is het wel mogelijk om homoseksuele relaties aan te gaan.

Release

De Europese versie van Tomodachi Life wordt in juni van dit jaar gelanceerd.

Review: Nintendo 2DS is uitgekleed broertje met identiteitscrisis

Review: Wii U door games en controller interessant