De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft woensdag in Parijs zijn nieuwste telefoon getoond. De Ascend P7 krijgt met 5 inch een iets groter scherm dan zijn voorganger.

Vergeleken met de Ascend P6 is het ontwerp grotendeels gelijk gebleven. De telefoon is met een dikte van 6,5 millimeter iets dikker dan zijn voorganger, maar dunner dan veel concurrenten.

De resolutie van het scherm is verhoogd naar full hd (1920 x 1080 pixels), waar de Ascend P6 nog een 720p-resolutie (1280 x 720) had.

Met een adviesprijs van 449 euro is de smartphone een stuk goedkoper dan concurrenten van bedrijven als HTC en Samsung, die vergelijkbare specificaties hebben. De Ascend P7 moet nog deze maand verschijnen in de kleuren zwart, wit en roze.

Het toestel draait op een aangepaste versie van Android 4.4. De processor is en quadcore-model van Huawei zelf, met een rekenkracht van 1,8 GHz, er is 2 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16 GB, die kan worden uitgebreid met sd-kaarten van maximaal 32 GB groot.

Selfies

Opvallend is de 8 megapixel-camera aan de voorkant van het toestel, die selfies in een hogere kwaliteit mogelijk moet maken. Door een panoramafunctie moeten ook groepsselfies mogelijk zijn.

Aan de achterkant heeft de Ascend P7 een camera van 13 megapixel die met een f/2.0-diafragma ook goede beelden in het donker moet kunnen maken. De Galaxy S5 en iPhone 5S hebben een diafragma van f/2.2, en hoe lager het getal hoe groter de lensopening en hoe meer licht er op kan worden gevangen.

De camera-app van de P7 kan vanaf het ontgrendelscherm worden gelanceerd met de volumeknop, een handeling die volgens Huawei nauwelijks meer dan een seconde duurt. Foto's kunnen ook worden voorzien van een kort audiofragment. Deze 'Voice Photo' kan vervolgens worden gedeeld via sociale media.

Accu

Aan de voor- en achterkant van het toestel is de Ascend P7 bedekt in Gorilla Glass, dat krassen moet voorkomen. Vanwege het grotere en scherpere scherm is de accu van het toestel vergroot naar 2500 mAh.

Net als de Ascend Mate 2, de nieuwste phablet van Huawei, heeft de Ascend P7 een batterijbesparende functie die automatisch wordt ingeschakeld als het accuniveau onder de 10 procent komt. Het scherm wordt dan minder helder en veel functies worden uitgeschakeld. Bellen blijft dan nog wel mogelijk.

Lees de hands-on met de Ascend P7

Hoe-ah-wie? Alles over de Chinese smartphonefabrikant Huawei