Intel doet een investering in zelfrijdende auto's. Het zal het Japanse bedrijf ZMP helpen bij de volgende stap in de ontwikkeling van technologie voor autonome voertuigen.

Dat maakt Intel Capital, de investeringstak van het chipbedrijf, woensdag bekend.

Hoeveel geld er in ZMP wordt gestoken, is niet duidelijk. Het bedrag is in ieder geval afkomstig uit het Connected Car Fund van 100 miljoen dollar dat in februari 2012 in het leven werd geroepen.

Het is pas de tweede keer dat Intel bekendmaakt een investering te doen met geld uit het fonds. In december 2013 werd er geld gestoken in de ontwikkeling van video voor in zelfrijdende auto's.

ZMP

De investering in ZMP is de eerste keer dat Intel geld besteedt aan de ontwikkeling van de technologie in zelfrijdende auto's. ZMP heeft al tien jaar ervaring met de ontwikkeling van deze systemen.

"Intel en ZMP hebben het gezamenlijke doel om de veiligheid en het gemak van zelfrijdende auto's naar alle bestuurders te brengen", aldus Elliot Garbus van de automotive-tak van Intel. "Voor het aanbieden van deze ervaring is een enorme hoeveelheid rekenkracht nodig."

Volgens Intel kan het bedrijf die kracht leveren waardoor alle informatie van sensoren snel en juist verwerkt kan worden.

Tal van fabrikanten en techbedrijven werken momenteel aan de ontwikkeling van autonome auto's. Die moeten in 2020 ook echt te koop zijn voor consumenten. In Nederland gaan volgend jaar al ongetrainde mensen in deze zelfrijdende auto's de weg op.

Bekijk een video van de zelfrijdende auto van ZMP

Bekijk zelfrijdende auto's van andere fabrikanten