Samsung zet zijn plannen voor de bouw van een oled-fabriek voorlopig niet door. De verkopen zouden tegenvallen terwijl de productiekosten van de schermen hoger zijn dan verwacht.
 

Dat meldt de Japanse krant Nikkei.

Samsung was van plan eind dit jaar een fabriek op te leveren voor de productie van oled-schermen voor onder meer televisies. Het Koreaanse bedrijf maakt al oled-panelen, maar op kleinere schaal in zijn huidige schermfabriek.

Oled-schermen zijn veelbelovend; de kleuropbrengst is beter dan bij huidige lcd-schermen en omdat de schermen zowel de kleuren als de lichtopbrengst zelf produceren zijn ze efficiënter dan lcd-schermen met backlight.

Efficiënt

In potentie is ook de productie van de schermen erg efficiënt, toch zou Samsung oled-panelen nog niet winstgevend genoeg kunnen produceren. Dat is volgens Nikkei dan ook de reden dat de bouw van oled-fabriek is gestaakt.

Samsung zou zich vooralsnog blijven richten op de productie van lcd-tv’s, en de komende tijd geen nieuwe oled-toestellen op de markt brengen. Samsung bracht tot nu toe verschillende oled-tv’s uit, waaronder gebogen exemplaren, met een hoge instapprijs van enkele duizenden euro’s. In de VS zouden vorig jaar in totaal maar 4.400 oled-tv’s zijn verkocht.

Wat is oled en waarom is het een vooruitgang?

Hoeveel oled-tv's worden er in Nederland verkocht?