HTC heeft in de eerste maand meer exemplaren van de One M8 verkocht dan destijds bij de originele One M7 het geval was.

Dat vertrelt Jack Tong, hoofd van de Noord-Aziatische afdeling van HTC, aan Focus Taiwan.

De verkoop zou zowel in Europa, het Midden-Oosten als Azië goed verlopen.  In diverse landen was de One M8 volgens HTC kort na de lancering al uitverkocht. Medio mei moet de beschikbaar worden uitgebreid naar meer Aziatische landen zoals Vietnam en Japan.

De lancering van de One M8 heeft bij de Taiwanese smartphonemaker gezorgd voor goede cijfers in april. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar steeg de omzet met 12,7 procent.

Omzetstijging

In april bedroeg de omzet van HTC 22,1 miljard Taiwanese dollar (529 miljoen euro), meldt het bedrijf. Dat is de grootste maandelijkse omzetstijging sinds oktober 2011 voor HTC, dat het moeilijk heeft door concurrentie van onder meer Samsung.

April was de eerste maand waarin de HTC One M8 in de winkels lag. Vorig jaar verkocht HTC in dezelfde periode de eerste HTC One, die toen vanaf half maart te koop was.

HTC denkt de omzet in het tweede kwartaal te verdubbelen ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar, zo liet het dinsdag weten in een presentatie voor beleggers en analisten.

Waar HTC in het eerste kwartaal nog een omzet behaalde van ruim 33 miljard Taiwanese dollar (790 miljoen euro), gaat het voor de lopende periode uit van een bedrag tussen de 65 en 70 miljard dollar. Dat is fors meer dan de verwachtingen van analisten.

Met name in China en in Taiwan zelf ziet het bedrijf een sterke vraag naar het toestel. De hogere verkopen moeten het bedrijf ook weer aan winst helpen na een aantal matige kwartalen.

Review: HTC One M8 uitblinker met slechts één misser