Lenovo heeft twee nieuwe Chromebooks onthuld waarbij het scherm van één van de twee modellen bijna helemaal achterover geklapt kan worden.

De N20 en N20P gaan vanaf juni in de verkoop en kosten respectievelijk 250 en 299 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend.  

De twee Chromebooks, laptops die draaien op Chrome OS van Google, hebben dezelfde specificaties alleen de N20P heeft een scherm dat tot 300 graden achterover geklapt kan worden, vergelijkbaar met de Yoga van Lenovo.

Door het scherm naar achteren te klappen kan de laptop op het toetsenbord worden neergezet (zie foto) om films te bekijken. Het is niet mogelijk het scherm helemaal door te klappen en dus is de N20P niet te gebruiken als tabletvervanger wat bij de Yoga wel zo is.

Beide Chromebooks beschikken over een 11,6 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, een quadcore Intel Celeron-processor, een accuduur van acht uur, twee usb-poorten, tot 4 GB aan werkgeheugen (RAM) en standaard 16 GB aan opslagcapaciteit. Mogelijk komt er ook een 3G-model uit.

Wanneer de Chromebooks op de Nederlandse markt verschijnen is nog niet bekend. NUtech.nl heeft Lenovo Nederland om een reactie gevraagd.

Hoe populair zijn Chromebooks in Nederland en Europa?

Vijf dingen die u moet weten over Chrome OS en Chromebooks