Bill Gates zou ceo Satya Nadella steunen als die besloot om de Xbox-divisie af te stoten.

Dat laat Gates weten in een interview met Fox Business.

Een aantal investeerders roept al langer dat Microsoft zijn Bing- en Xbox-divisie af moet stoten, zodat het bedrijf zich volledig op de software-tak kan richten. Gates laat echter weten dat de zoekmachine Bing van groot belang is voor Microsoft en in meerdere producten wordt toegepast, zoals bijvoorbeeld de nieuwe spraakassistent Cortana.

Op de vraag of Gates Nadella zou steunen als hij beslist dat de Xbox-divisie afgestoten moet worden, antwoordt hij met een volmondig 'absoluut'. Op dit moment focust Microsoft zich echter op een hechtere samenwerking tussen gaming op de Xbox en op Windows. "De beslissing ligt uiteindelijk bij Nadella."

Satya Nadella

Nadella zou wel veelvuldig gebruik maken van het advies van Gates, maar zou ook prima in staat zijn om zelf beslissingen te nemen. Al met al zou Nadella een goede start hebben gemaakt en een aantal goede veranderingen hebben doorgevoerd.

Satya Nadella nam begin februari het stokje over van Steve Ballmer, die veertien jaar lang aan het roer stond van Microsoft. Steven Elop maakte ook kans om de nieuwe ceo te worden en zou hebben overwogen om als ceo de Xbox- en Bing-divisie te schrappen.

Nieuwe Microsoft-ceo Satya Nadella: Visionair of veilige keus?

Wat is het vermogen van Bill Gates?