John Mcafee heeft de app Chadder aangekondigd, waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd die niet in zijn te zien door andere mensen behalve de ontvanger.

De app werd ontworpen door Future Tense Private Systems (FTC) in samenwerking met Etransfer.

Mcafee, bekend van de virusscanner en verdachte in een moordzaak, is de oprichter van FTC. Volgens Mcafee "is Chadder een leuke en makkelijk te gebruiken app, die toevallig ook beveiligd is. Zelfs wij kunnen de berichten niet lezen of ontcijferen". De app wordt uigelegd in een video.

De app zou gebruik maken van versleuteling en de sleutel om een bericht te decoderen zou alleen in handen zijn van de ontvanger. Daardoor zijn berichten die eventueel onderschept worden compleet onleesbaar. De app werd ontwikkeld in reactie op veel chatapps, die berichten niet standaard versleutelen, zoals Whatsapp.

Chadder is per direct uitgebracht voor zowel Android als Windows Phone. Een iOS-versie zou later moeten volgen. De app is vooralsnog gratis, maar beschikt nog niet over veel functies, behalve het versturen van tekstberichten. Gebruikers kunnen elkaar vinden door middel van een code, een e-mailadres of telefoonnummer.

Bekijk nog zes alternatieven voor Whatsapp