Naast zijn iWatch wil Apple ook een heel gezondheidsplatform met apps en hardware ontwikkelen.

Dat stelt een bestuurder in de gezondheidsindustrie, die onlangs met het iWatch-team van Apple zou hebben gesproken, tegenover persbureau Reuters.

Het gezondheidsplatform zou worden gebaseerd op de App Store, maar moet naast software ook hardware aanbieden. Startups zouden via het platform bijvoorbeeld accessoires kunnen aanbieden die medische metingen kunnen verrichten.

In het afgelopen jaar heeft Apple een grote hoeveelheid medische experts aangenomen, vernam Reuters via veranderingen in Linkedin-profielen. Veel van de nieuwe werknemers hebben kennis over sensortechnologieën die mogelijk in 'wearables' gebruikt zouden kunnen worden.

Zorgen

Een woordvoerder van Apple wilde niet op het bericht van Reuters reageren. Eerdere geruchten wezen ook al op een iWatch met medische toepassingen. Het apparaat, dat mogelijk nog dit jaar wordt gepresenteerd, zou bijvoorbeeld de hartslag en bloeddruk kunnen meten.

Bestuurders in de medische sector zeggen zich zorgen te maken over de plannen van Apple. "Een deel van het talent [dat Apple aannam] heeft toegang tot grote hoeveelheden bedrijfsgeheimen en informatie", aldus ceo Joe Kiani van Masimo Corp, een bedrijf dat medische apparaten maakt. Een bestuurder van dat bedrijf vertrok in 2013 naar Apple.

"Ze kopen gewoon mensen op", zegt Kiani. "Ik hoop maar dat Apple niet doet wat wij doen."

Overzicht: Alle geruchten over de iWatch