Samsung komt later dit jaar een nieuwe tabletlijn met de naam Galaxy Tab S. De nieuwe tablets volgen op de Galaxy Tab- en Galaxy Pro-serie.

Dat laat een anonieme bron weten aan Sammobile, dat vaker vooraf informatie in handen heeft over onaangekondigde Samsung-producten.

Wanneer de nieuwe tablets precies uitkomen en wat ze gaan kosten is niet bekend, maar volgens de bron komt er in ieder geval een 8,4 inch- en 10,5 inch-variant.

De tablets krijgen naar verluidt een scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, eerder dit jaar geïntroduceerd bij de Galaxy Pro-lijn. Bovendien gaat het om een amoled-scherm in plaats van lcd. Amoled zorgt voor een lager energieverbruik en hoger contrast.

Dit schermtype wordt al langer door Samsung in telefoons gebruikt en ook de Galaxy Tab 7.7 werd er in 2012 mee uitgerust. Samsung heeft de afgelopen jaren aan amoled-schermen gewerkt om de witweergave en kleurreproductie te verbeteren. Ook zijn de productiekosten gedaald.

Vingerafdrukscanner

Tevens nieuw in de Galaxy Tab S-lijn is de vingerafdrukscanner die volgens de bron net als bij de Galaxy S5 in de thuisknop te vinden zal zijn. Samsung voegt ook diverse gebruikersprofielen toe zodat de tablet eenvoudig gedeeld kan worden door gezinsleden. Inloggen gaat dan met de vingerafdruk.

De achterkant zal over kleine putjes beschikken zoals bij de Galaxy S5 die daardoor stroef aanvoelt en lekkerder in de hand ligt. Het ontwerp lijkt verder erg op dat van de Galaxy Tab 4, stelt de bron, maar dan met veel dunnere randen rond het scherm.

Onder de motorkap zou Samsung een octacore Exynos 5-processor gaan leveren. Deze chip heeft acht kernen die zware taken beter zouden kunnen verdelen dan de huidige quadcore-chips met vier kernen. De Tab S wordt verder uitgerust met een 8,0 en 2,1 megapixel-camera en 3 GB aan werkgeheugen, waar 2 GB gebruikelijk is.

Review: Gigatablet Galaxy Note pro van 12,2 inch

Galaxy S5: Samsung laat concurrentie dichterbij komen