De Zwitserse horlogemaker Swatch zal zijn merknaam iSwatch verdedigen als Apple besluit om een iWatch uit te brengen. iWatch zou te veel lijken op iSwatch en verwarring kunnen veroorzaken.

Dat meldt de Zwitserse website Watson.

De website nam contact op met Swatch en die bevestigende dat het zal strijden tegen de goedkeuring van de merknaam iWatch. Apple diende een verzoek in voor de merknaam iWatch in 46 landen, terwijl iSwatch al goedgekeurd is in ruim 80 landen.

Een merkenrecht-advocaat merkt echter op dat Swatch de merknaam iSwatch als woord/beeldmerk indiende en niet enkel als woordmerk. Dat zou in het nadeel zijn van de Zwitserse horlogemaker. Daarnaast registreerde Swatch de naam 'iSwatch' in ongeveer 30 landen pas nadat Apple daar de merknaam iWatch probeerde te registreren.

Landen

In veel landen is nog niet besloten of de merknaam iWatch van Apple wordt goedgekeurd. Landen hebben daar 1,5 jaar de tijd toe. In IJsland werd de aanvraag overigens al afgekeurd omdat deze te veel lijkt op iSwatch. Monaco keurde de aanvraag van Apple echter al wel goed.

In de VS startte Swatch in 2007 met succes een rechtszaak tegen de merknaam iWatch, die door een ander bedrijf dan Apple werd ingediend.

Wat weten we al over de iWatch van Apple?