Vijf belangrijke Kaspersky-bestuurders verlaten het Russische computerbeveiligingsbedrijf vanwege onenigheid over de bedrijfsstrategie.

Dat meldt persbureau Reuters. De vijf vertrekkende bestuurders bestaan onder andere uit de Steve Orenberg, president van de Amerikaanse divisie van Kaspersky, en Nikolay Grebennikov, hoofd onderzoek en ontwikkeling bij het bedrijf.

"Tijdens de evaluatie van ons bedrijf en het creëren van een plan om in de Verenigde Staten te blijven groeien, hadden een meningsverschil over de bedrijfsstrategie", laat Kaspersky-ceo Eugene Kaspersky weten.

De vertrekkende Orenberg heeft grotendeels voor het succes van Kaspersky in de Verenigde Staten gezorgd. "Zij hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt", zegt Kaspersky over onder andere Orenberg.

Kaspersky

Het in 1997 opgerichte Kaspersky is bekend door zijn virusscanner en onderzoek naar computervirussen. Het Russische bedrijf is opgestart door Eugene Kaspersky en zijn ex-vrouw- en -ceo Natalya Kaspersky. Laatstgenoemde heeft haar aandeel in het bedrijf inmiddels verkocht.

Inmiddels heeft Kaspersky duizenden werknemers in verschillende landen.

Mobiele virusscanner voor je smartphone: is het nodig?