Een nieuwe versie van de populaire game Unreal Tournament wordt mogelijk volgende week onthuld.

Dat blijkt uit tweets van verschillende werknemers van gamestudio Epic, de ontwikkelaar van de Unreal Tournament-games. In maart van dit jaar zei Epic nog dat er geen nieuwe Unreal Tournament in ontwikkeling was.

Unreal Tournament is een populaire first-person shooter die in 1999 voor het eerst op de markt kwam. In het spel nemen gamers het tegen elkaar op in verschillende arena's met diverse spelmodi, waaronder het vechten in teams of het stelen van de vlag.

Paul Meegan, vicepresident productontwikkeling bij Epic, zegt dat "de toekomst van Unreal Tournament" op 8 mei wordt onthuld. Epic-co-oprichter Mark Rein meldt "enorm enthousiast" te zijn over de "terugkomst van Unreal Tournament". 

First blood

Het blijft vooralsnog onbekend of het een nieuwe game of een ander product betreft, zoals een remake of nieuwe game-engine waar andere games op kunnen worden gabaseerd. De game-engine van Epic, genaamd Unreal Engine, is zeer populair bij andere gameontwikkelaars.

De hashtag #firstblood wordt door veel Epic-medewerkers op Twitter gebruikt. Mogelijk duidt dit op de naam van de opvolger van Unreal Tournament. De term 'first blood' gebruikt de game om aan te duiden welke speler als eerste een ander neerschiet.

Na de eerste game volgden Unreal Tournament 2003 en 2004 uit dezelfde jaartallen. De laatste game uit de populaire reeks is Unreal Tournament 3 uit 2007.