Nederlandse student Robbie Hontelé vecht de aanklacht van rapper Kanye West om digitale munt Coinye aan. Hontelé zegt onterecht verdacht te worden als oprichter van Coinye.

Dat laat Hontelé tegenover Tweakers.

Hontelé werd door Kanye West aangeklaagd omdat de rapper de Nederlandse student aanziet voor de oprichter van bitcoin-alternatief Coinye.

Hontelé ontkende dat al eerder, volgens de student schreef hij enkel over de digitale munt en heeft hij met noch de oprichting noch de naamgeving van de munt niets te maken.

Afschrik-effect

De student eist nu dat West zijn aanklacht intrekt, en bovendien tegemoet komt aan de juridische kosten die Hontelé door de aanklacht heeft gemaakt.

Hontelé geeft de advocaten van West tot 8 mei om te reageren op zijn voorstel. Naast financiële compensatie en het laten vallen van de zaak wil de student ook graag excuses van West.

Zo niet, dan wil Hontelé de rapper alsnog aanklagen om zijn kosten te verhalen. De student overweegt daarvoor Pro Deo-advocaten in New York te benaderen.

Hontelé laat de hoogte van het bedrag dat hij wil eisen afhangen van of West zijn aanklacht al dan niet laat vallen. West eist op zijn beurt dat Hontelé nooit meer iets met de naam Kanye West mag doen, en niets met virtuele valuta. Ook eist de Amerikaanse rapper een extra schadevergoeding om dergelijk gebruik van zijn naam te ontmoedigen.

‘Onvindbare’ student reageert op aanklacht Kanye West om Coinye