Apple is begonnen met het verschepen van saffieren schermen voor de iPhone 6 die in september verwacht wordt.

Dat meldt 9to5mac op basis van UBS Research.

Volgens het analistenbureau zijn er indicaties dat de productie van saffieren schermen voor Apple in de fabriek in Arizona vorige maand van start zijn gegaan.

"Uit eigen onderzoek blijkt nu dat er voor het eerst ook kleine hoeveelheden naar fabrieken in China zijn verscheept", aldus UBS Research. Deze Chinese fabrieken zouden de iPhone dan weer in elkaar moeten zetten.

Volgens analist Matt Margolis, niet aangesloten bij UBS, is de verscheepte hoeveelheid goed voor ruim honderdduizend schermen. Apple heeft GT Advanced Technologies aangenomen om de schermen te produceren in een fabriek in Arizona.

Saffier

Er gaan al veel langer geruchten over een saffieren scherm in de iPhone 6. Dit materiaal wordt al gebruikt voor bijvoorbeeld cameralenzen en is krasbestendiger dan de huidige smartphoneschermen.

De nieuwe grotere iPhone wordt in september verwacht en er zijn inmiddels al diverse foto's gelekt. Met een introductie in september is het logisch dat de productie langzaam op gang begint te komen, zeker nu er een nieuw materiaal moeten worden getest. De iPhone 6 komt naar verluidt uit in een 4,7 inch- en 5,5 inch-variant.

iPhone 6: Alle geruchten over de grotere iPhone op een rij