Een officiële fotorender van de eerste smartphone van Amazon is online verschenen. Het toestel moet later dit jaar verschijnen in de Verenigde Staten.

De afbeelding, die door Amazon-ontwerpers is gemaakt, is gepubliceerd door BGR, dat al eerder informatie over het toestel naar buiten wist te brengen.

De afbeelding zou het uiteindelijke design van de smartphone laten zien. De achterkant lijkt van glas te zijn gemaakt en op het scherm wordt de Kindle e-book-winkel getoond. Ook heeft de smartphone op de afbeelding een fysieke homeknop. 

Het toestel krijgt volgens BGR een scherm van 4,7 inch met een 720p-resolutie, Qualcomm Snapdragon-chip met een quadcore-processor en 2 GB aan werkgeheugen. Het toestel zou op een zwaar aangepaste versie van Android draaien.

3D

Ook biedt de Amazon-smartphone naar verluidt speciale 3d-effecten die door vier infrarood-camera's aan de voorzijde worden beïnvloed. De vier infrarood-camera's zouden zich in de vier hoeken van de voorkant bevinden.

Deze camera's volgen de positie van het gezicht van de gebruiker, waarna een 3d-effect op het scherm wordt gerealiseerd. Hier zou geen 3d-bril voor nodig zijn. 

In totaal beschikt de smartphone over zes camera's. Amazon zou ontwikkelaars aanmoedigen om de camera's ook in te zetten voor hun eigen applicaties. 

Release

De releasedatum en prijs zijn nog onduidelijk. Eerder sprak de Wall Street Journal van een lancering in juni, waarna het toestel vanaf september zou worden verkocht.