De jury in de patentzaak tussen Apple en Samsung heeft gevraagd om extra informatie.

De acht juryleden die uiteindelijk zullen oordelen in de zaak wilden weten of Google werd genoemd toen voormalig Apple-ceo Steve Jobs in eerste instantie besloot Samsung aan te klagen.

Rechter Lucy Koh heeft de jury verteld dat ze het moeten doen met het bewijs dat tijdens de zaak is gepresenteerd, meldt Bloomberg. Na de slotpleidooien, afgelopen dinsdag, wordt geen nieuw bewijs meer toegevoegd.

Google is een belangrijke factor in de zaak, omdat Samsung claimt dat de functies van zijn Galaxy-telefoons, die volgens Apple patenten schenden, zijn ontworpen door Google voor het Android-besturingssysteem. Het bedrijf wees er ook op dat Jobs in e-mails een "heilige oorlog" tegen Google beloofde.

Door te verwijzen naar Google hoopt Samsung dat de jury oordeelt dat het Zuid-Koreaanse bedrijf niet zelf verantwoordelijk was voor het schenden van patenten. In zijn slotpleidooi zei een advocaat van het bedrijf bovendien dat Google al aan de betwiste functies werkte voordat de iPhone op de markt kwam. Van patentschending door Google zou dus ook geen sprake zijn.

Apple is doorgaans verwikkeld in patentzaken met makers van Android-telefoons, niet met Google zelf. Dat komt omdat Google zelf geen producten op de markt brengt die op Android draaien.

Apple vs Samsung: Patentoorlog gaat tweede ronde in