In Amerika zou 39 procent van alle internetgebruikers maatregelen hebben genomen om online accounts te beschermen, nadat uit nieuws over de Heartbleed-bug bleek dat de beveiliging van veel sites kwetsbaar was.

Dat meldt Pew Research op basis van een onderzoek onder 1.500 Amerikanen.

Heartbleed is een onlangs ontdekte fout in OpenSSL, een manier om beveiligde verbindingen naar websites mogelijk te maken. Door de fout konden websites kleine stukjes vertrouwelijke informatie prijsgeven aan hackers.

Zestig procent van de Amerikanen zegt in de afgelopen tijd 'veel' of 'een beetje' te hebben gehoord over Heartbleed. Van de mensen die bekend zijn met nieuws hierover zegt 61 procent maatregelen te hebben genomen, bijvoorbeeld door wachtwoorden te veranderen of accounts op te zeggen.

Negen procent van de mensen die wist wat Heartbleed was, zei te denken dat hun persoonlijke informatie ook daadwerkelijk is gestolen.

Van alle Amerikaanse internetgebruikers denkt 69 procent nog dat de beveiliging op het internet over het algemeen 'heel veilig' of 'redelijk veilig' is. 26 procent heeft geen of weinig vertrouwen in beveiliging van privé-informatie die op het web staat.

Heartbleed: dit moet u weten over het 'grootste internetlek ooit'