Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Twitter logo

Twitter groeit minder hard

Twitter is de grens van 255 miljoen maandelijks actieve gebruikers gepasseerd, maar het sociale netwerk heeft moeite om zijn explosieve groei van de eerste jaren door te zetten.
Door NU.nl/Daniël Verlaan

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Twitter over het eerste kwartaal van 2014. Van die 255 miljoen gebruiken 198 miljoen leden de mobiele apps.

Het vorige kwartaal had Twitter 241 miljoen actieve gebruikers waarvan 184 miljoen de apps gebruikten. In één kwartaal is Twitter met veertien miljoen actieve gebruikers gegroeid. De voorgaande jaren lag dit aantal veel hoger.

Het aantal actieve gebruikers is sinds het eerste kwartaal van 2013 met 25 procent gegroeid. Het aantal mobiele gebruikers groeide in hetzelfde tijdsbestek met 31 procent. Daarmee groeit het sociale netwerk minder hard dan voorgaande jaren.

Ledengroei

Zowel Twitter als investeerders maken zich volgens de geruchten al langer zorgen over de ledengroei. Twitter introduceerde onder andere een nieuw profiel, dat mogelijk werd geïntroduceerd om gebruikers aan te trekken. Het nieuwe profiel wordt vergeleken met het design van Facebook.

Investeerders maken zich voornamelijk zorgen omdat Twitter niet meer dezelfde groei noteert als concurrenten, zoals Facebook.

Advertenties

De inkomsten door advertenties groeide wel explosief. Twitter draaide in het eerste kwartaal van 2014 een omzet van 250 miljoen dollar, waarvan 226 miljoen dollar werd verdiend door het tonen van advertenties. Dat is een stijging van 125 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Van de 226 miljoen dollar die Twitter met advertenties verdiende, was 80 procent afkomstig van mobiele advertenties.

Twitter schreef een nettoverlies van 132 miljoen dollar.


Lees meer over:

Twitter

Aanbevolen artikelen