Acer heeft dinsdag in New York een nieuwe tablet, hybride model en nieuwe laptops geïntroduceerd. Betaalbaarheid en ontwerp staan daarbij volgens Acer centraal.

Acer toonde ook heel kort een nieuwe Liquid-smartphone en slimme armband Liquid Leap die in juli of augustus uit moeten komen.

Specificaties zijn echter niet bekend en de kans is groot dat de producten niet in Nederland uit zullen komen. Acer zal de producten als combinatie eerst in een beperkt aantal markten uitbrengen, waarbij de focus waarschijnlijk op Azië zal liggen.

Goedkope tablets

Ten eerste komt het bedrijf in mei met een goedkope 7 inch Android-tablet van 149 euro. De Iconia One 7 draait op de wat oudere Atom Z2560-processor van Intel. Verder heeft het toestel een ips-scherm met een hd-resolutie van 1280 x 800 pixels.

Acer belooft dat de One 7 een batterijduur van zeven uur heeft bij het bekijken van video. Op welke helderheid dat is, is niet bekend. De tablet draait op Android 4.2 en is volgens Acer te upgraden naar Android 4.4, de nieuwste variant. Of die update direct in mei beschikbaar is, is niet bekend.

De Iconia One 7 komt uit in tien kleuren en de achterkant beschikt over een textuur die moet zorgen voor meer grip. De tablet is 8,9 millimeter dik, iets dikker dan de recent uitgebrachte Iconia A1-830. Hoeveel megapixel de camera’s aan de voor- en achterzijde hebben, is nog onduidelijk.

Daarnaast komt er een Iconia Tab 7 die vergelijkbaar is, maar is uitgerust met 3G. Bovendien is de behuizing van aluminium gemaakt en de tablet heeft een betere camera en snellere processor. De Tab 7 wordt vanaf mei wereldwijd uitgerold voor waarschijnlijk zo'n 179 euro.

Lees onze hands-on met de Iconia One 7 en Tab 7

Switch 10

Acer toonde ook de 10 inch-laptop Switch 10 die in vier modi gebruikt kan worden. Het scharnier maakt het mogelijk het toetsenbord verder achter het scherm weg te klappen en de laptop zo neer te zetten voor het bekijken van video in twee standen. Ook is er natuurlijk een normale laptop-modus en kan het toetsenbord worden losgekoppeld van het scherm zodat een tablet overblijft.

Het product is 8,9 millimeter dik als tablet en 20,2 millimeter als laptop, vrij dun voor dergelijke apparaten. Het totale product weegt slechts 1,17 kilo.

Het 10,1 inch-scherm heeft helaas geen full hd-scherm, maar blijft steken op een resolutie van 1366 x 768 pixels. Acer belooft een goed beeld vanaf verschillende hoeken en bij fel licht.

Er kan tot 64 GB opslag worden ingebouwd samen met 2 GB RAM. De processor is een Intel Atom Bay Trail T-chip. Het apparaat draait op Windows 8.1.

De Switch 10 ligt vanaf juni in de Nederlandse winkels met een vanafprijs van 349 euro.

Gebogen laptops

Tevens in juni brengt Acer twee 11,6 inch-laptops op de markt. De Aspire V11 (met touchscreen) en E11 kosten (zonder touchscreen) 349 en 299 euro, hebben een gebogen ontwerp en geen ventilator. Volgens Acer blijven ze koel terwijl ze stil zijn.

De laptops zijn 21,2 millimeter dik en daarmee vrij dun, maar wel iets dikker dan de duurdere ultrabooks en Macbook Air. Het gewicht komt uit op een acceptabele 1,29 kilogram. Of er verschil zit tussen de twee modellen, is nog niet duidelijk.

Het ontwerp van de laptops is licht gebogen aan de achterkant en de behuizing heeft "een patroon van penseelstreken" en een gladde afwerking.

Acer biedt tot 1 TB aan opslagruimte, 8 GB aan geheugen en een niet nader gespecificeerde quadcore Intel Pentium-processor. De schermresolutie komt voor beide producten uit op 1366 x 768 pixels en het scherm is dus geen full hd. Het toestenbord is ondanks het 11,6 inch-formaat wel op volledig formaat.

Ook de Aspire V-serie krijgt de nieuwe nauwkeurigere touchpad. Verder zijn er ingangen te vinden voor USB 3.0, hdmi en een SD-kaart.

Aspire-laptops

Daarnaast zijn er in juni nieuwe Aspire E-laptops van Acer verkrijgbaar. Het gaat om de Aspire E14 (14 inch) en E15 (15,6 inch) die respectievelijk 499 en 399 euro zullen kosten in Nederland. Ook de laptops komen in verschillende kleuren uit.

Acer laat gebruikers zelf kiezen of ze voor een touchscreen of normaal scherm willen gaan en ook kunnen consumenten kiezen tussen een full hd- of hd-resolutie of een glanzend of mat scherm. Welke prijsverschillen tussen de opties zitten, is niet bekend.

Veel producten

Acer zit dit jaar niet stil. In januari kondigde Acer nog drie nieuwe Iconia-tablets aan waarvan twee op Android en een op Windows draait. Ook werd toen de smartphone Liquid Z5 gepresenteerd. Die producten moesten vooral op prijs concurreren en kwamen de afgelopen maanden al beschikbaar in de winkels.

In februari werd ook nog een heuse selfiesmartphone met een camera met flitser aan de voorzijde geïntroduceerd.

Lees meer over de nieuwe all-in-one-pc's en laptops van Acer en bekijk afbeeldingen

Bekijk onze hands-on met de Iconia One 7 en Tab 7