Samsung heeft de eerste drie maanden van 2014 flinke winst geboekt, maar heeft wel last van stevige concurrentie op de smartphone-markt.

Dat blijkt uit de financiële cijfers die Samsung vrijgaf.

In de eerste drie maanden boekt het Zuid-Koreaanse bedrijf een winst van 5,28 miljard euro, grotendeels afkomstig van de mobiele telefonie-tak. Er werd slechts een handjevol extra telefoons verkocht ten opzichte van de eerste drie maanden in 2013.

Dat is onder meer te danken aan de onlangs gelanceerde Samsung Galaxy S5, maar ook de Grand II doet het goed volgens Samsung. Desondanks zegt het bedrijf ook last te hebben van toenemende concurrentie. Een jaar geleden liet Samsung elk kwartaal nog flinke groei zien in het aantal verkochte smartphones.

Marktaandeel

Voor het volgende kwartaal verwacht Samsung nog steeds een kleine groei te zien. Behalve de smartphone-tak deed de geheugentak van Samsung het ook erg goed, mede aangejaagd door de toegenomen verkoop van consoles en pc's.

Volgens onderzoeksbureau Stategy Analytics leverde Samsung dan ook marktaandeel in op de smartphone-markt, net zoals Apple. Samsung ging van 32,4 procent naar 31,2 procent, terwijl Apple zijn marktaandeel van 17,5 naar 15,3 procent af zag nemen.

Lees onze review van de Galaxy S5