Samsung heeft de Galaxy K Zoom aangekondigd, een cameratelefoon met een lens die tot tien keer optisch in kan zoomen.

De Galaxy K Zoom werd tijdens een evenement in Singapore officieel onthuld.

De K Zoom is de opvolger van de Galaxy S4 Zoom. De cameratelefoon valt op door de optische 24-240mm-zoomlens, goed voor 10x optische zoom. Afhankelijk van de zoomstand heeft de camera een diafragma van tussen de f/3.1 en f/6.3.

De smartphone heeft een 20,7 megapixel-sensor en beschikt over een xenon-flitser. Behalve foto's kan het toestel ook full hd-filmpjes maken.

Samsung voorzag het toestel van enkele functies die het maken van foto’s makkelijker moet maken. Zo merkt De K Zoom wanneer iemand lacht of juist met de ogen knippert. Aan de voorkant van het toestel zit een 2 megapixel-camera, om selfies mee te maken.

Galaxy K Zoom

De K Zoom heeft verder een 4,8 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en een hexacore-processor. Daarmee is het toestel groter geworden dan de Galaxy S4 Zoom, die nog een 4,3 inch-scherm had.

Wel lijkt de lens minder ver uit te steken en is de K Zoom overal ongeveer even dik. De achterkant is gemaakt van hetzelfde materiaal als de Galaxy S5, met een textuur die veel grip geeft.

Het toestel draait op Android 4.4 en beschikt standaard over 8 GB opslaggeheugen dat met maximaal 64 GB uitgebreid kan worden . De accu heeft een capaciteit van 2430 mAh. De Galaxy K Zoom gaat 499 euro kosten en zal vanaf 21 mei te koop zijn in de kleuren zwart, wit en blauw.

Review: Teleurstellende S4 Zoom met goede camera

Galaxy S5: Samsung laat concurrentie dichterbij komen