Een van de eerste telefoons die Microsoft uit gaat brengen na de overname van Nokia krijgt een 5 megapixel-camera aan de voorkant, om selfies mee te maken.

Dat meldt The Verge.

Aan de voorkant zit een 5 megapixel-camera, in plaats van de gebruikelijke 1 megapixel-camera waarover de huidige Nokia Lumia-telefoons beschikken. Het toestel met codenaam Superman zou gunstig geprijsd zijn en beschikt over een 4,7 inch-scherm. Andere specificaties zijn niet bekend.

Superman zou eind 2014 verschijnen, tegelijkertijd met de tweede Windows Phone 8.1 update. De Windows Phone 8.1-update zou in juni verschijnen, wanneer Microsoft eveneens een nieuw Windows Phone-toestel introduceert. Hoe de nieuwe toestellen gaan heten is nog niet bekend.

Nokia

Microsoft rondde de overname van Nokia op 25 maart af. Nieuwe toestellen mogen geen Nokia meer heten, maar Microsoft mag de merknaam Lumia wel gebruiken.

De Finse telefoongigant werd overgenomen voor iets meer dan 5,7 miljard euro. Microsoft kreeg daarvoor onder andere de telefoontak in handen, evenals een licentie op een aantal patenten en diensten van Nokia, dat als zelfstandig bedrijf nog wel blijft voortbestaan.

De Nokia-telefoons die wij gaan missen

Wat is er nieuw in Windows Phone 8.1?