De Nederlandse koninklijke familie heeft op de eerste Koningsdag zijn officiële Facebook-pagina gelanceerd.

Namens de koninklijke familie zullen regelmatig foto’s, video’s en activiteiten op de pagina worden geplaatst.

Op de Facebook-pagina is een tijdlijn te zien van recente activiteiten van leden van het koningshuis. Zo ontvingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima eind maart wereldleiders uit 53 landen tijdens de nucleaire top, bezocht het koninklijk paar de Olympische Winterspelen en bracht het Nederlandse volk een ode aan prinses Beatrix.

Tijdlijn

De tijdlijn op de Facebook-pagina gaat terug tot 30 april 2013, de dag waarop toenmalig koningin Beatrix haar abdicatie tekende en daarmee de troon officieel overdroeg aan haar oudste zoon, Willem-Alexander.

Het eerste actuele bericht op de Facebook-pagina is een bericht met foto van het koninklijk paar, aan het begin van Koningsdag. “We wensen iedereen vandaag een hele mooie #Koningsdag toe!”, aldus Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Het is bekend dat koning Willem-Alexander een liefhebber is van technologie. Kort na zijn aantreden als vorst regelde hij al dat hij wetten voortaan op zijn tablet mag ondertekenen wanneer hij in het buitenland verblijft.

Hoeveel mensen gebruiken Facebook dagelijks?

Alles over Koningsdag l Koningsdag op NUfoto