Zaterdag 20 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google

'Google zet sociaal netwerk Google+ op laag pitje'

Google is het sociale netwerk Google+ flink aan het afbouwen. Het team wordt kleiner, de topman van de afdeling is vertrokken en het netwerk zou vooral een service op de achtergrond worden.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Dat meldt Techcrunch op basis van anonieme bronnen bij de zoekgigant.

Donderdagavond maakte Vic Gundotra, de man achter Google+, bekend op te stappen. Volgens de bronnen van Techcrunch is hij echter ontslagen.

Google zou het sociale netwerk niet langer zien als product, maar als platform. Google+ zou meer gaan dienen als service op de achtergrond voor het inloggen van gebruikers dan als een product op de voorgrond. Google zelf laat na het vertrek van Gundotra overigens weten dat er in de strategie van Google+ niets verandert.

Overhoop

De bronnen stellen echter dat het team van 1.000 tot 1.200 man dat aan Google+ werkt flink overhoop wordt gehaald. Zo zouden de afdelingen voor Hangouts en foto’s worden ondergebracht bij Android.

De bronnen noemen Google+ nog niet officieel dood, maar stellen dat het ontslaan van de topman en het weghalen van bijna alle middelen voor zichzelf spreekt. Wat er overblijft van het team zou gaan werken aan widgets die de technologie en het platform van Google+ gebruiken in plaats van het werken aan Google+ als eigen product.

Ook de verplichte integratie van producten als Gmail en Youtube met Google+ zou van tafel gaan. Er blijft nog wel een integratie bestaan, maar veel minder opvallend, menen de bronnen.


Lees meer over:
Google

Aanbevolen artikelen