Dagelijks loggen er ruim 800 miljoen mensen in op Facebook via een mobiel apparaat of via een pc.

Dat maakte Facebook bekend, te midden van de financiële cijfers over het eerste kwartaal van 2014.

In de eerste drie maanden van 2014 presteerde Facebook beter dan analisten hadden verwacht, met een omzet van 2,5 miljard dollar. Dat is amper minder dan het kwartaal ervoor, het vierde kwartaal van 2013. Het vierde kwartaal is traditioneel gezien een kwartaal waarin Facebook erg goed presteert. De winst in het afgelopen kwartaal bedroeg 642 miljoen dollar.

Behalve winst- en omzetcijfers maakte het sociale netwerk ook veel cijfers bekend over het aantal gebruikers. Zo bezoeken bijna 1,3 miljard mensen Facebook minimaal een keer per maand. 802 miljoen gebruikers loggen dagelijks in, waarvan 609 miljoen dat doen via een mobiel apparaat.

Omzet per gebruiker

Facebook groeit met name nog in Azië en 'de rest van de wereld', oftewel buiten de VS en Europa. In de VS en Europa loopt het aantal gebruikers nog wel op, maar daarbuiten neemt het aantal nieuwe gebruikers sneller toe.

Desondanks maakt Facebook vooral winst op Europese en Amerikaanse gebruikers. Een Europese gebruiker is goed voor 2,44 dollar aan omzet terwijl een Amerikaan 5,85 dollar aan omzet oplevert. In Azië en de rest van de wereld ligt dat bedrag op respectievelijk 0,93 en 0,70 dollar.

Like it or not: Facebook bestaat 10 jaar

De belangrijkste privacyinstellingen op Facebook