Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Xbox One

Xbox One verkoopt minder goed dan Playstation 4

Er zijn tot nu toe vijf miljoen Xbox One-exemplaren verkocht door Microsoft. Sony verkocht in ongeveer dezelfde periode 40 procent meer Playstation 4's.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Microsoft donderdagnacht (Nederlandse tijd) bekendmaakte.

Sinds de lancering eind 2013 in de Verenigde Staten en twaalf andere landen is de Xbox One vijf miljoen keer verkocht aan retailers. Hoeveel exemplaren zijn verkocht aan consumenten is niet bekend.

De Playstation 4 lanceerde in dezelfde periode, maar Sony maakte eerder deze week bekend al zeven miljoen exemplaren te hebben verkocht. Hier gaat het zelfs om consoles die echt aan consumenten verkocht zijn.

Sony verkocht dus minimaal 40 procent meer nieuwe consoles dan Microsoft. De Playstation 4 is wel veel breder beschikbaar. Na de lancering in de VS medio november werd de console aan het eind van die maand al in Nederland en tal van andere Europese landen verkocht. Thuisland Japan volgde in februari.

De Xbox One komt in september pas naar Nederland en 27 andere landen. Momenteel is hij verkrijgbaar in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Australië.

Aanbevolen artikelen