Honda heeft een nieuwe versie van zijn menselijke robot Asimo laten zien. De nieuwe variant beweegt soepeler en heeft sensoren in zijn handen.

Dat melden verschillende media die bij de presentatie van de nieuwe Asimo aanwezig waren.

In een video laat Honda zien dat Asimo kan rennen, springen, trap kan lopen en kan voetballen. Alles gebeurt relatief soepel en zonder haperingen. Wel loopt de robot nog in een soort gebogen houding.

De handen van Asimo hebben ook een flinke update gekregen. Naast de aanwezigheid van vijf vingers, heeft Honda sensoren in de hand verwerkt. De robot kan nu voelen wat hij vast heeft en hoe zwaar dat is.

De robot kan bovendien autonoom navigeren over een vloer met behulp van tape en kan zelf traplopen. De accu houdt het momenteel zo'n veertig minuten uit.

Honda is al sinds 1986 bezig met de ontwikkeling van Asimo en toonde in 2000 de eerste versie. Voor de komende tijd richt het bedrijf zich op de communicatievaardigheden van de robot. Door Asimo meer in het wild te gebruiken willen de onderzoekers data verzamelen over non-verbale communicatie zodat de robot daarop kan reageren.

Bekijk de ontwikkeling van Asimo sinds 1986