Facebook gaat de chatfunctie uit zijn officiële app halen. Gebruikers die willen chatten moeten voortaan de Messenger-app gebruiken.

Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving van TechcrunchFacebook zou de chatfunctie in zijn app sloom en ondergesneeuwd vinden.

Eerder zei Facebook-ceo Mark Zuckerberg dat het sociale netwerk zijn chatdienst wil gaan scheiden van het sociale netwerk. Daarmee moet Messenger, de officiële chat-app van Facebook, een geheel zelfstandige app worden.

Facebook waarschuwt enkele Europese gebruikers al dat zij binnenkort niet meer met de officiële Facebook-app kunnen chatten. In de huidige versie van zowel de AndroidiOS als Windows Phone-app is dit nog mogelijk. In nieuwe versies van de app wordt het ontvangen en versturen van berichten in de geblokkeerd.

Gebruikers die van de chatfunctie gebruik willen maken, zullen spoedig een melding krijgen dat ze alleen met de Messenger-app kunnen chatten.

Naast Facebook Messenger is ook de chatdienst Whatsapp van Facebook, na een overname in februari. Whatsapp blijft bestaan als aparte dienst, stelde het sociale netwerk toen.

Bekijk nog zes alternatieven voor Whatsapp

Waarom betaalt Facebook 19 miljard dollar voor Whatsapp?

Welke berichtendiensten zijn elders in de wereld populair?