De betaalbare 3d-printer Micro is op Kickstarter een enorm succes. In een dag wisten de makers 1 miljoen dollar op te halen bij bezoekers van de crowdfundingsite.

Daarmee komt de Micro op een bijzondere lijst te staan. In de geschiedenis van Kickstarter zijn er zo'n zestig projecten die ooit de 1 miljoen-grens wisten te passeren.

Ook bijzonder is dat de makers van de 3d-printer slechts 50.000 dollar wilden ophalen. Via Kickstarter kunnen mensen in ruil voor een eerste versie van het product geld inleggen. Met dit geld wordt het voor de bedenkers mogelijk hun product daadwerkelijk te gaan maken.

De Micro is een kleine 3d-printer die vooral erg goedkoop is. De eerste versies werden voor 199 dollar verkocht. Inmiddels zijn er alleen nog exemplaren voor 299 dollar verkrijgbaar, nog steeds een stuk goedkoper dan de meeste 3d-printers.

Het project is nog tot en met 7 mei actief op Kickstarter. De komende maand kan de Micro dus nog worden gesteund en zal het opgehaalde bedrag waarschijnlijk nog flink oplopen. Het meest lucratieve project op Kickstarter tot nu toe was de smartwatch Pebble met 10,2 miljoen dollar.

Er zijn slechts twaalf projecten die meer dan 3 miljoen dollar wisten op te halen. Op 29 april wordt het voor Nederlanders ook mogelijk projecten te plaatsen op de crowdfundingwebsite.

De tien tofste Kickstarter-projecten tot nu toe

Bekijk meer informatie en een video van de Micro