De Phantom 2 Vision+, de nieuwste drone voor consumenten van het bedrijf DJI, heeft een gestabiliseerde full hd-camera aan boord en kan zelfstandig naar gps-punten vliegen.

De 14 megapixelcamera die onder de DJI Phantom 2 Vision+ hangt neemt 1080p-video op, die door de gebruiker tot een afstand van 700 meter live bekeken kan worden met een bijbehorende app. Dat is twee keer verder dan met de voorganger mogelijk was.

De drone kan zowel met die app als met de bijgeleverde afstandsbediening worden bestuurd. Gebruikers kunnen kiezen om de drone handmatig aan te sturen, of automatisch een route naar een bepaald gps-punt te laten vliegen.

Stil hangen

Door technische verbeteringen kan de Phantom 2 Vision+ stil in de lucht blijven hangen bij windsnelheden tot veertig kilometer per uur. De drone met vier rotoren heeft een maximumsnelheid van 54 kilometer per uur.

Naast een 3-assige elektrische beeldstabilisatie kan de Phantom 2 Vision+ anders dan zijn voorganger loodrecht omlaag filmen. Om problemen met overheden te voorkomen vermijdt de drone standaard vliegvelden en is bovendien een plafond in te stellen. De maximumhoogte die drones mogen vliegen verschilt van land tot land.

De Phantom 2 Vision+ is te bestellen voor een prijs van 1099 euro en wordt vanaf 15 april geleverd.

Beelden geschoten door de Phantom 2 Vision+

De drie tofste Nederlandse drones