Een onbekende Koreaanse fabrikant zou begonnen zijn met het produceren van testschermen voor de eigen tv van Apple. De televisie zou pas in 2015 op de markt komen.

Dat stellen analisten, zo meldt the Korea Herald.

Volgens Lee Seung-woo van IBK Securities worden op dit moment 65 inch oled-schermen gemaakt door een onbekende fabrikant. De schermen zouden dienen als test voor de iTV van Apple.

Er gaan al sinds 2011 geruchten over een eigen televisie van Apple. De vermeende lanceringsdatum wordt echter constant uitgesteld. Eind 2013 was de verwachting dat de tv in de tweede helft van 2014 zou gaan verschijnen.

Nu zegt IBK Securities, dat voorheen juiste informatie had over diverse producten van bijvoorbeeld Sony en Samsung, dat de Apple-televisie pas in 2015 uitkomt. Nadat Apple de introductie uitstelde zou de beurskoers van de onbekende schermfabrikant flink zijn gedaald.

Oled

De nieuwe vertraging zou het gevolg zijn van interesse in oled-schermen. Voorheen zouden lcd-schermen door Apple zijn getest. Oled is nog vrij nieuw, kostbaar en moeilijk te produceren. Apple zou op zoek zijn naar 65 en 77 inch-schermen (165,1 en 195,8 centimeter).

Volgens de analisten is het nog niet zeker dat de schermen die momenteel worden getest ook echt in massaproductie gaan. Oled zorgt onder meer voor een betere kleur- en zwartweergave.

Naar verluidt wil Apple de tv's ook uitrusten met een ultra hd-resolutie. Momenteel kosten de goedkoopste ultra hd-tv's zo'n 2.000 euro en voor een oled-tv moet al snel 10.000 euro worden betaald. De prijs zal voor 2015 naar verwachting al flink zakken.

iTV: Alle geruchten over de mysterieuze tv van Apple

Ultra hd en oled: wat heb je eraan?