Yahoo gaat eigen tv-programma's maken, om te concurreren met Amerikaanse kabelnetwerken en sites als Netflix.

Er worden in eerste instantie vier series gemaakt, stellen bronnen die bekend zijn met de plannen maandag tegenover de Wall Street Journal.

Het zou gaan om comedy's met budgetten van 700.000 dollar tot enkele miljoenen dollars per aflevering, vergelijkbaar met series die door grote Amerikaanse tv-netwerken worden geproduceerd.

Video zou een belangrijk onderdeel zijn van de strategie van ceo Marissa Mayer om Yahoo weer een succesvol internetbedrijf te maken. Eerder ging al het gerucht dat Yahoo een videoplatform op wil zetten dat moet concurreren met Youtube.

De videosite van Yahoo zou de nadruk leggen op professioneel ogende video's, bijvoorbeeld van mensen die nu al succesvolle Youtube-kanalen hebben. De site zou 'in de komende maanden' online komen.

Eerder sloot Yahoo al een deal om exclusief fragmenten van de Amerikaanse comedyshow Saturday Night Live te mogen aanbieden op internet. Volgens Comscore is Yahoo de op vier na grootste videosite met 384 miljoen views in januari. Youtube behaalde 12,6 miljard views.

De populairste Youtubevideo's van 2013 in Nederland