Youtube zou begin dit jaar met een muziekstreamingdienst komen, omdat het ontwerp van de dienst nog niet goed genoeg is zou die pas later beschikbaar komen.

De dienst is volgens Billboard doorgeschoven naar het tweede kwartaal van dit jaar en mogelijk nog later.

Billboard meldde eerder als eerste de komst van een muziekstreamingdienst van Youtube. De muzieksite haalt een “bestuurder met kennis van de plannen” aan. Die zegt dat Youtube de dienst meteen goed wil hebben.

Met een “enorm gepolijste” eerste versie zou Youtube zijn dienst willen onderscheiden van gevestigde spelers als Spotify. “Ze denken dat ze onder een vergrootglas liggen en willen het product direct goed hebben”, zegt een bestuurder van een platenlabel tegen Billboard.

Afspeellijsten

Youtube zou onder meer op zoek zijn een goed alternatief voor wanneer nummers geen officiële videoclip hebben. Er zou een versie zijn overwogen waarbij de songtekst tegen een statische achtergrond wordt getoond. Bij een andere versie wordt een “art video” getoond, met standaardfoto’s. Hoe de uiteindelijke versie van de muziekstreamingdienst eruit komt te zien is nog niet duidelijk.

Ook zou Youtube moeite hebben zijn nieuwe muziekdienst naadloos te integreren in de huidige videodienst. Onder internetters tussen de 12 en 24 jaar is Youtube nu al één van de populairste manieren om online muziek te luisteren. Met de streamingdienst van Youtube zouden gebruikers makkelijk afspeellijsten kunnen maken.

Google, eigenaar van Youtube, kwam vorig jaar al met een eigen muziekstreamingdienst. Met Play Music All Access kunen gebruikers voor tien euro per maand onbeperkt muziek luisteren.

De populairste Youtubevideo’s van 2013 in Nederland

Hoeveel verdiende de Nederlandse muzikant vorig jaar aan streamingdiensten?