Op crowdfundingwebsite Indiegogo is een apparaat opgedoken waarmee een persoon na het douchen in 30 seconden droog geblazen moet kunnen worden.

Uitvinder Tyler Overk heeft de Body Dryer bedacht. Het is een weegschaal en blaasmachine in één die gebruikmaakt van samengeperste geïoniseerde lucht.

Dat wil zeggen dat de lucht statisch geladen wordt en zo de waterdruppels aan zou moeten trekken. De lucht wordt volgens Overk in 'strategische hoeken' langs het lichaam geblazen om de waterdruppels te verwijderen. Het apparaat moet zorgen voor minder was en minder verspreiding van bacterieën, die zich in handdoeken ophopen.

Of de Body Dryer ook in de praktijk erin slaagt iemand in 30 seconden droog te blazen is onduidelijk. In een video is te zien dat de lucht niet heel hard over het lichaam wordt geblazen. Het resultaat is dus volledig afhankelijk van de luchttechniek die wordt gebruikt.

Het apparaat moet uiteindelijk 250 dollar gaan kosten. De makers hopen op Indiegogo 50.000 dollar op te halen en zitten na twee dagen al op ruim 30.000 dollar. 

Bekijk een video van en lees meer over de Body Dryer