In een benchmarktest, om de prestaties van smartphones te meten, is een Samsung-toestel met een qhd-scherm opgedoken.

Details over het toesteln ontbreken. Het gaat om een telefoon van Samsung met de codenaam SM-G906S en als resolutie staat 2560 x 1440 pixels vermeld.

Dat is een stuk hoger dan de full hd-schermen (1920 x 1080) die tegenwoordig in high-end smartphones als de Galaxy S5, Xperia Z2 en HTC One M8 te vinden zijn.

Er gaan al langer geruchten over een premiumversie van de Galaxy S5. JK Shin, hoofd van de mobiele afdeling van Samsung, stelde onlangs nog dat een dergelijk product er niet zou komen.

Galaxy F

Desondanks zijn er hardnekkige geruchten en lijkt het er nu op dat Samsung met een heel nieuwe lijn smartphones komt die in de markt nog boven de Galaxy S5 wordt geplaatst. Eind vorig jaar werd al eens de naam Galaxy F geopperd.

De vermeende Galaxy F zou mogelijk een aluminium behuizing krijgen en waarschijnlijk dus een qhd-scherm. Die resolutie werd eigenlijk al verwacht in de Galaxy S5, maar mogelijk liepen geruchten over de twee toestellen door elkaar.

Wanneer het nieuwe Samsung-toestel gelanceerd zou worden, is niet bekend. De Galaxy S5 ligt vanaf 11 april in de Nederlandse winkels.

Lees onze hands-on met de Galaxy S5

De belangrijkste vernieuwingen van de Galaxy S5