Google is mogelijk van plan om e-mails binnen Gmail in meer categorieën in te delen. 

Dat meldt althans Geek.com op basis van screenshots die afkomstig zouden zijn uit een testversie van de Gmail-app voor Android.

Gmail verdeelt berichten al in de categorieën primair, sociaal, promoties, updates en forums. In de screenshots zijn ook de categorieën reizen, aankopen en financiën te zien.

Ook is er een mogelijkheid om bepaalde e-mails 'vast te pinnen' aan de bovenkant van de inbox. Met een schakelaar kunnen die bewaarde items wel of niet worden getoond. De sterren die nu in Gmail kunnen worden gebruikt om een e-mail te markeren, zijn in de screenshots niet aanwezig.

Snooze

Het is in de testversie ook mogelijk om een e-mail te 'snoozen'. De gebruiker kan een bericht voor enkele uren, dagen of weken markeren als gelezen, waarna hij weer als ongelezen terugkeert in de inbox.

Volgens Geek.com werkt Google nog aan de nieuwe functies en is het waarschijnlijk dat er nog veranderingen zullen plaatsvinden voordat de dienst daadwerkelijk wordt geüpdatet. 

Mogelijk wordt Gmail vernieuwd tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O, die in juni plaatsvindt. Vorig jaar kreeg Gmail kort na dat evenement nieuwe functies.