Apple en Facebook zijn de meest milieuvriendelijke techbedrijven. Twitter en Amazon gebruiken nog te veel grijze stroom en zijn bovendien niet transparant genoeg over hun energieverbruik.

Dat stelt Greenpeace donderdag in een rapport over 'het groene internet'.

Omdat de iCloud van Apple geheel op groene energie draait, scoort dat bedrijf het best in het rapport. Ook Facebook gebruikt veel groene energie en gaat daar bovendien efficiënt mee om, oordeelt Greenpeace.

Google staat op de derde plaats van groene techbedrijven. Greenpeace prijst het bedrijf om het grootschalig inkopen van groene stroom en zegt dat het ervoor moet zorgen dat groene stroom ook wordt gebruikt op continenten waar minder schone energiebronnen beschikbaar zijn.

Amazon Web Services, de clouddienst van Amazon die onder meer het gegevensverkeer van Spotify en Netflix behandelt, gebruikt slechts 15 procent groene energie, stelt de milieuorganisatie. Het bedrijf wordt bovendien bestempeld als 'minst transparant'.

Ook over het energieverbruik van Twitter is te weinig bekend, vindt Greenpeace. Het sociale netwerk heeft geen eigen datacentra, maar huurt ruimte in datacentra van anderen. Er is volgens Greenpeace onvoldoende bekend over het energieverbruik van die datacentra.